چند باور غلط درباره واکسن کرونا

Visits: 118

با افزایش تزریق واکسن کرونا در گروه‌های سنی مختلف اطلاعاتی درباره تزریق واکسن در فضای مجازی منتشر می‌شود که فاقد سند علمی بوده و ممکن است به مقوله واکسن هراسی کمک کند.

به گزارش روابط عمومی کانون کشوری به نقل از  روابط عمومی وزارت بهداشت، این باور‌های غلط شامل:
_ هیچ سند علمی درباره نرفتن به حمام بعد از تزریق واکسن وجود ندارد. فقط توصیه می‌شود محل تزریق زیاد حین استحمام لیف کشیده نشود که آسیب نبیند.
_ هیچ سند علمی جامعی درباره عدم مصرف مولتی ویتامین، سایر ویتامین‌ها و… پس از تزریق واکسن وجود ندارد. لطفا اطلاعات غلط منتقل نکنیم.
_ هیچ تداخل جدی بین مصرف واکسن کرونا و مصرف دارو‌های روزانه افراد بیمار وجود ندارد مگر پزشک فرد تداخل خاصی تشخیص دهد.
_ هیچ سند علمی درباره فوت افراد دو سال بعد از تزریق وجود ندارد. این محتوا اصلا سند ندارد و نباید آن را باور کرد.
_ هیچ سند علمی برای فشار دادن محل تزریق برای جذب بهتر واکسن وجود ندارد. اگر تزریق به درستی صورت گیرد نیاز به اقدام خاصی نیست.
_ هیچ سندی وجود ندارد که فرد قبل از بروز علائم شایع پس از تزریق واکسن (تب، درد، بدن درد و…) داروی خاصی مصرف کند.
_ تاکنون هیچ مطالعه‌ای واکسن‌های مورد تأیید در ایران را در یک بستر، مورد مطالعه قرار نداده است که ارجحیت یکی بر دیگری را نشان دهد؛ بنابراین نخستین واکسن در دسترس، بهترین واکسن است.
_ قرار نیست پس از دریافت واکسن ۱۰۰ درصد ایمن شوید و اصلا مبتلا نشوید. ۲ هفته بعد از تزریق دُز دوم واکسن به حداکثر ایمنی می‌رسید، ولی بازهم احتمال ابتلا به بیماری به صورت خفیف وجود دارد.
_ قرار نیست بعد از تزریق واکسن، ماسک را کنار بگذاریم، دورهمی بگیریم و نکات بهداشتی را رعایت نکنیم. تا واکسینه شدن ۸۰ درصد و خروج از گرفتاری سویه‌ها (واریانت) باید رعایت‌ها به جد ادامه یابد.
_ بالاترین تأثیر واکسن‌ها بر کاهش قابل توجه بستری و فوت است، اما بازهم ۱۰۰ درصد نیست. پس اگر شنیدیم کسی بعد از دریافت واکسن باز هم مبتلا شده است زیاد نگران نباشیم و واکسن را جدی بگیریم.
_ به دلیل واکسن زدن نه آزمایش کرونای کسی مثبت می‌شود و نه به بیماری مبتلا می‌شوید. نیازی به قرنطینه کردن هم نیست. البته ممکن است کسی قبل از واکسن زدن به ویروس آلوده شده و بعد مبتلا شود.